onsdag 11 april 2012

Klintens solsida-Påsk 2012

Kyliga dagar innan påskens intåg, stormiga och regnsnöigaiga dagar när påsken checkade ut- däremellan stålande härliga soliga dagar. Påsk 2012 kom och gick i succéns tecken!

Strålande sol och grader just över nollan, påsken i Klinten kunde inte ha varit bättre :)
Vi anlände till husvagnen på Skärtorstag, hann inte med så mkt mer än att packa in oss, det tog sin lilla tid.
Ronja, hunden som jag lånade :)

Långfredagen inleddes med promenad för min del och skidåkning för gubbens. Min egentliga plan var att ta en kort sväng efter vägen och plocka med mej lite påskris på tillbakavägen. Men när jag var på väg upp, såg jag en ensam å ledsen hund, så jag lånade med mej den som sällskap :)
Ändrade planerna och bestämde mej för att gå ner till storvägen, en lätt och smätt sträcka på 3 km enkel väg. Både jag och hund riktigt njöt av go solen och strosade på ner till storvägen.
Värre blev det på tillbakavägen, jag hade nämligen inte tänkt på att jag skulle promma 3km tillbaka-i konstant uppförsbacke, mer eller mindre!
Oj oj vad stegen helt plötsligt blev tunga! Å inte var det speciellt mysigt längre heller. Nåja vi tog oss hem iallafall och souverniren från den promenaden blev ett par arga benhinnor som plågar mej än idag.... Å Nej, jag har aldrig påstått att jag är vältränad!När jag kom tillbaka till vagnen hade dagens besökare anlänt (dom swichade förbi oss nån gång på uppvägen)
Gubbens ena syster med döttrar kom och hälsade på och myste med oss på Klintens solsida, härligt! Kvällen avslutades med middag, bastu och förgårdshäng med gänget från (kan inte hålla mej) dalklängan :P

Påskafton inleddes med en humanare prommis med Madde och Marita och hundarna. En bit in i promenaden kommer Madde på idén att värma lite glüvine (kryddat vin) när vi kom tillbaka. Ni kan ju gissa om vi fick fart i benen efter det tillkännagivandet :)

Något glüvineglas senare var det dags för besök nummer 2- Adde och Ida.
De hängde gäng med oss och fick uppleva en äkta klinten after ski, något som man med facit i hand nog helst ska uppleva när man lämnat bilen hemma :)


Trevligt besök som varade lång in på kvällen med gomat och kortspel och surr om det ena och det andra
Kvälllen avslutades med en så kallad pubkväll uppe i restaurangen. Vilket fiasko! Pubbkvällen skulle vara fram till 00 (bara det osar fail) Det utlovades dessutom underhållning i form av live musik. Detta varade i 50 minuter. Sedan, på begäran och efter ett par om och men, kom musiken igång med en inkopplad iphone och spotify (hur seriöst är det)
Enligt den inhyrda liveartisten hade han bara bokats för 50 minuter, men när jag frågade arrangören menade denne att artistens korta framträdande berodde på dålig planering och för lite material från artistens sida. Hur som helst så blev den så kallade pubkvällen en riktig besvikelse :/

Fick lite mer färg än vad jag önskade
Påskdagen, eller spökdagen rättare sagt, var nog den lugnaste dagen jag någonsin skådat i Klinten! Jag tror att många tog Jesus död alldeles för allvarigt och stannade inne i vagnarna och sörjde, eller så stannade de uppe alldeles för länge på påskafton för att riktigt hedra och minnas hans lidande på korset. Somliga till och med valde att känna på hans lidande (framförallt på påskdagen) :P
Jag däremot mådde oförtjänat bra och gav mig ut i backen med Madde och Ronny. Backen var i riktigt bra skick, det kan jag skriva under på, den till och med smakade bra. Ja, jag fick faktiskt smaka på backen. Souvernir från denna smakupplevelse blev dock lite mer färg än vad jag önskat. Inte läge för t-shirt bland folk om jag säger så. I och med att jag missade resan till blåkulla fick jag nöja mej med att bli blå-från-kulla

Påskens sista dag var väl inte en allt för aktiv dag. Lite skidåkning och solbadande och ihopplockande. Sedan checkade vi ut från Klinten för denna påsk- vi ses igen till helgen :)
Inte mycket att klaga på en dag som denna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar