fredag 8 juli 2011

Då har vi hamnat på Gålö

Efter 3 dagar i Nynäshamn har vi nu krokat av på Gålö Havscamping. Lite missvisande namn då havet är en 500 meter bort, men en än så länge helt okej camping!
 
Vad pysslade vi med i Nynäs då?
Ja, under dagtid då solen gassade så blev det inte nåra längre utsvängningar. Jag tog en runda efter hälsans stig och bara det var en grym ansträngning, och även om jag bara gick med stavar så var man helt slut och sjöblöt i svett när man var tillbaka. Kanske inte det smartaste att ge sej ut på motionsrunda när termometern visar 30 grader, men men det var värt det bara för den vackra omgivningens skull. Det var så fint efter vägen att man helt glömde bort att man höll på att smälta bort!

Men måste bara säga, vilket kanonbra koncept det är hälsans stig.
Det är alltså en väl utmärkt slinga på varierande längd ( skiljer från stad till stad) Men det är just att den är välmarkerad som är så bra. Jag, som turist och helt obekant med Nynäs, hade inga problem att hitta mig fram. Var jag det minsta osäker så var det bara att kolla efter hälsans stig markeringen som fanns på typ var tredje eller fjärde lyktstolpe. Hur bra är inte det?! Är osäker på vilken organisation som står bakom, men den finns i flera olika städer och jag kan varmt rekommendera att ta en runda på någon av dessa. Jag kommer då leta efter fler hälsans stigar, på andra ställen vi besöker. www.halsansstig.se  är adressen där man kan se i vilka städer den finns.

Förutom en massa husvagnshäng så blev det en del bilturer åxå. Var bland annat en sväng på Kista Gallerian. Observera att det var inte jag som stod för shoppingen. Jag följde tålmodigt efter gubben som skulle inhandla diverse grejor. Tillslut satte jag mej på en stol och väntade- snacka om omvända könsroller :)

Idag har vi som sagt anlänt till Gålö Havscamping. Och det har varit varmt. Varmt, varmt, varmt. Skäms att säga det, men jag var tvungen att söka skydd inne i vagnen i mellanåt. Framåt eftermiddan kvällen åkte vi till Barkaby outlet där vi mest bara gick omkring och slökollade i affärerna. Gubben blev nåra par sockar rikare. Åkte sedan in till Sveavägen och käkade en brakmiddag på Hard Rock Café. Kvällen i stan avslutades med en promenad längs Sveavägen och ett snabb besök till Olof Palmes minnesplats där han blev skjuten. Måste säga att det kändes otäckt och lite olustigt att stå på den plats som förmodligen har påverkat hela den svenska politiken för många år framåt. Hur hade det sett ut om Palme hade fått finnas kvar och avgå på ett naturligt sätt?

I morgon är det bröllop ute på Smådalarö. Sedan på söndag rullar vi neråt mot Öland-häääärligt
Nu blir det lite tv tittande och sedan blir det dejt med kudden

Hasta Luego <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar