torsdag 28 november 2013

Bakat med Stevia

Här kommer några recept som jag provade baka idag. Första gången jag bakar med Stevia och måste säga att det fungerade jättebra!
Det man måste tänka på att mängden Stevia som behövs är ungefär hälften än om man använder socker. Börja hellre med mindre, och lägg till om du vill ha det mer sötare.

Saffransbullar med mandelmassa (ca 40st)

Ugn 175 grader (varmluft) 8-10 minuter 

Bullarna:

150g smör
5dl mjölk
50g jäst
0,75-1 dl  Canderel Green strö (2dl strösocker)
2 krm salt
2 påsar saffran
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:

200g mandelmassa
100g smör

Ägg och pärlsocker till garnering 

Glöggkaka i långpanna

Ugn 175 grader (varmluft) ca 20 minuter (kolla med sticka)
Långpanna ca 25x30 cm

Smet:

3 ägg
0,75-1 dl Canderel Green strö (2,5 dl vanligt socker)
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1tsk malen nejlika
125g smält smör
1,5 dl glögg (röd)

Garnering (blandas ihop och pudras över kakan efter gräddning)

3 tsk florsocker
1tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker

Fråga gärna om det är ngt ni undrar över :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar