Det man måste tänka på att mängden Stevia som behövs är ungefär hälften än om man använder socker. Börja hellre med mindre, och lägg till om du vill ha det mer sötare.
Saffransbullar med mandelmassa (ca 40st)
Ugn 175 grader (varmluft) 8-10 minuter
Bullarna:
150g smör5dl mjölk
50g jäst
0,75-1 dl Canderel Green strö (2dl strösocker)
2 krm salt
2 påsar saffran
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
200g mandelmassa
100g smör
Ägg och pärlsocker till garnering
Glöggkaka i långpanna
Långpanna ca 25x30 cm
Smet:
3 ägg
0,75-1 dl Canderel Green strö (2,5 dl vanligt socker)
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1tsk malen nejlika
125g smält smör
1,5 dl glögg (röd)
Garnering (blandas ihop och pudras över kakan efter gräddning)
3 tsk florsocker
1tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar