lördag 29 september 2012

Planering till tusen i Björkliden

Denna vecka blev en kort kontorsvecka för min del då onsdag-fredag spenderades på planeringskonferens i Björkliden.

Vi hyrde stugor och varvade verksamhetsplanering 2013 med promenader och miniutflykter ute i detta fantastiska landskap! Fjällen må vara vackert på vintern när det visar sig i tusen nyanser av vitt. Men när det, nu på höstkanten, bokstavligen exploderar i alla de färger så vette tusan om det inte är nu som den visar sitt absolut vackraste ansikte

Eller vad säger ni?

Utanför tågfönstret i Abisko

Här var det meningen att vi skulle stigit av, men tåget stod still i typ 27 sekunder och vi hann knappt ens resa oss upp innan tåget rullade vidare. Vi fick kliva av i Riksgränsen istället. Nåja vi hade ju inte så bråttom å vi fick ju lite siteseeing på köpet :)
Lapporten by night
Lite kuriosa: Om man direkt översätter det samiska namnet för lapporten, Čuonjávággi (Tjuonavagge), betyder det Gåsdalen. Gäss är väl inte det första man förknippar de lappländska fjällen med direkt, så kankse man var tvungen att döpa den till det något mer exotiska namnet Lapporten för att det skulle bli mer passande?

Rombacksfjorden, en bit in i Norge. I denna fjord sänktes en hel del brittiska krigsfartyg av tyskarna under 2:a världskriget. När det är ordentlig ebb kan man tydligt se dessa stick upp över vattenytan. Tyvärr missade vi det, men får planera in bättre nästa gång


 Åter på svenska sidan. Och även om det bara skiljer ett par mil mellan Rombacksfjorden och Björkliden så kan det skilja enormt i klimatet. På denna bild, tagen i Björkliden har löven fallit för länge sedan. När man kommer ner den norska dalen (där Rombackfjorden ligger) är det fortfarande träd i hösten alla färger och gräset är härligt grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar