torsdag 7 juni 2012

Ser ni där uppe i flikarna ovanför denna rubrik

Ja ni vet flikarna över bloggens olika sidor. Inom snar framtid kommer där finnas en ny flik, vid namn Solifer GT 645- JA vi har skaffat oss husbil!

Denna skönhet kommer vi (peppar peppar, än så länge är det ju bara på pappret) rulla på vägarna med i sommar
(Bilderna är från blocket. Gamla bilder, ser inte riktigt ut som på dessa bilder-dock är det förbättringar som är gjorda :) )

Solifer GT 645 års 2008- när vi provlånade den spräckte vi 700 milsgränsen. Den har alltså gått på 4 år lika mycket som vi kör med husvagnen på 2 somrar!
Mycket fräsch invändigt- det som skiljer från hur den ser ut idag är att det numer är en hörnsoffa, man har lagt till en sittdel under fönstret


Spis och ugn! Bra med förvaring. Stor kyl och separat frys

 Ska lägga upp fler bilder när vi får bilen nästa helg. Sängen är en högre tvärbädd. Kankse inte det mest optimala, MEN det enorma lastutrymmet under kompenserar detta.
Bilen är som sagt en Solifer, men det är i grunden en Hymer (Solifer gör inga egna bilar) Det står till och med Hymer på luckhandtagen och paneler m.m. Motorn är en Fiat Ducato, nya motorn (fråga mej inte vad det innebär, för det har jag ingen aning om)

Dock är den inte helintegrerad, som vi hade som krav tidigare. Men med den budget vi satt upp hade vi fått gå ner i årsmodell ganska rejält och då hade man fått tumma på annat som motor, mil och ytskikt. Med denna bil klarar vi oss iallafall ett par år, man kan bädda ut hela eller delar av sittgruppen.

Givetvis kommer vi göra vissa ändringar och sätta vår prägel på bilen. Typ sätta andra gardiner och draperier (det var faktiskt bara gardinerna som jag kunde anmärka på). Sätta bättre ljud, extra batteri och lite småfix.
Men sånt är ju enbart kul att göra!

Tror inte en sekund att vi kommer ångra oss eller vara missnöjda. Men såklart känns det lite vemodigt att övege vagnen, är ju som ganska fäst vid den. Vi har ju bott i den nästan varje helg hela vintern, för att inte tala om 1 hel sommar. Men men life goes on för caienna och hon får åka vidare på andra äventyr med andra ägare :)

Det är inte länge kvar till semster nu och även om det kommer kännas vemodigt att göra sig av med vagnen så kommer denna sommar betyda nya outforskade äventyr-SPÄNNANDE!

1 kommentar:

  1. Jättefin! Vi har också en hög tvärbädd och tycker att det funkar finfint, man får ju såå mycket utrymme under! Hoppas att ni kommer att trivas med nya bilen!

    SvaraRadera