måndag 14 maj 2012

Har Caienna och Klinten separerat för gott?

I helgen tillät äntligen väderguden att vi hämtade vagnen från klinten, så nu står hon uppe i Korpis i väntan på det ena eller det andra.
Ett förändrande beslut har sakta vuxit fram och har nu passerat funderarstadiet-vi har bestämt att nästa byte av campingfordon blir till husbil!

Efter 3 somrar på Sveriges (ja även Finlands) vägar med husvagn känner vi nu att det är dags att testa på något annat. Våra campingvanor, dvs ca 400 mil på vägarna per sommar, blir enormt mkt smidigare med husbil än husvagn. Nackdelen är att man inte lika enkelt kan fara på dagsutflykter, utan att packa i hop hela hemmet först.
Nåja vi har valt att ge det ett försök och om vi har lite tur så kommer redan denna semester bli utan dragkrok på fordonet :)
Time to say goodbye?

Svårt att veta vad för bil man ska välja. En som uppfyller våra krav, men som inte ruinerar oss totalt! Ett krav som vi inte tänker tumma på är iaf att den ska vara helintegrerad. Dels för loftbädden och dels för att en helintegrerad känns mkt större och luftigare än en halvintegrerad. Sen är det en massa annat man måste tänka på. Vad det är för motor, chassi, växellåda osv, men det är det ingen idé ens att jag försöker ge mej in på utan det får Ronny forska om på egen hand.
Vi har varit å tittat på en del olika modeller. I blickfånget just nu är Dethfeffs Advantage typ årsm 06-08
eller Bürstner Aviano ungefär samma årsspann. Men i slutändan kan det bli något helt annat, om det alls blir något?

Hursomhelst så är risken rätt stor att Caienna i helgen lämnade klinten för gott-livet är inte alltid rättvist för en husvagn

Say hello to.....?


or to.......?

2 kommentarer:

  1. Vad tänker ni göra med den SUPER fina förgården?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Står inte Caienna (vagnen) kvar nästa vinter så drar vi dit en annan vagn, så förgården och vi själva kommer va kvar ett år till i vart fall :D

      Radera