torsdag 9 februari 2012

Klintens nya hovleverantör av begagnade soffor!

Det blev inte riktigt som vi tänkt oss med möbleringen av förgården.
Soffa nummer 1 blev alldeles för stor, vilket vi insåg redan innan vi testade. Soffa nummer 2 baxade vi in och upptäckte att även den var alldeles för stor för att det skulle se något sånär okej ut.
Det var bara att börja om från början igen. Montera ner soffa nummer 2 och börja fundera på nya lösningar!

Mina och min kära sambos idéer gick inte riktigt åt samma håll.
Jag ville ju ha en mysig soffa som i alla fall rymmer oss två.
Sambon var mer åt den praktiska linjen, en stor soffa skulle ta upp all yta i förgården och det skulle inte se bra ut eller funka bra heller.
Hans förslag var en schäslong och en fotölj.
-Jaha tyckte jag, och kopplar på drama queen attityden.
-Ja då kan vi ju lika gärna köpa varsin tv fotölj och sitta där i vår förgård i varsin fotölj som två pensionärer och i bästa fall kanske man kan peta på varann med en pinne. Hur mysigt är det på en skala!?
Sambons svar inte helt överraskande
-Men du klart som fan man kan ****** i en schäslong!
Så var det med den diskussionen...

Nåja, vi tog en eftermiddagstur till Ikea och inte helt till min förtjusning gick vi ut från varuhuset med en schäslong och en fotölj.
Ronny hämtade släpet, och ni som följt vår följetång förgårdsbygge kan ju räkna ut att inte heller denna del i projektet löpte utan komplikationer.
Vad tror ni händer? Jo Kåpasläpet har totalt frusit ihop! Vid det är laget blir man inte ens förvånad när det inte går som man tänkt sej. Efter närmare 2 timmar av hackande och ruckande och värmande i 29 minusgrader fick vi tillslut upp kåpan och kunde åka hemåt-skam den som ger sej!

När vi sedan på fredagen kom till Klinten löpte det faktiskt på smärtfritt. Gubbarna satte upp lister och fönsterfoder och nu är det inte mycket kvar innan projektet kan avslutas och vi kan börja njuta och koppla av på helgerna.
Och ja, det blev jättebra med möblemanget!
Måste erkänna att min sambo inte bara kan snickra och bygga, han är har även ett sinne för inredning :) Perfekt å veta till kommande projekt :-)

Och ja just ja, de gamla sofforna fick båda nya hem. Å av en slump så hamnar de båda i Klinten. Vi kan numer titulera oss klintens officiella soffa leverantör :)

Inte den bästa bilden, men en liten hint om hur det kommer se ut i vår "stuga"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar