lördag 2 juli 2011

Dagskryss till Åland- Monaco of Suomi- för de har herr konstapel sagt

Idag har vi tagit bilen över till Åland. Färjan lade till i Eckerö, och därifrån körde vi de 3 milen in till Mariehamn.I Mariehamn möttes vi av en tryckande hetta. Gubben hade klätt sej för blåsigt hav och jag hade helt fel skor att svettas om fötterna i.

Resultatet blev att vi mest försökte hitta skugga och inte gå knata omkring runt halva ön. Vi blev en varsin glass och par skor rikare (de var inte jag som fyndade dojor, hör och häpna!)    

Mariehamn var mindre än vad jag hade väntat mej, men det var å andra sidan en riktigt mysig liten stad. Gått om affärer på en liten yta och flera caféer, barer och restauranger. Shoppinggatan ligger bara ett stenkast från marinan och bargatan med casinot.

Euron är ju såpass låg nu att det faktiskt lönar sej att shoppa om man hittar något. Ett par crocks till exempel är lite dryga hundralappen billigare än här hemma. 

Skulle helt klart kunna tänka mej att besöka denna mysstad igen, varför inte ta över vagnen och utforska mer av Åland! 

Innan vi styrde tillbaka mot Eckerö mötte vi upp med en vän, som arbetar på ön, tog en kaffe och surrade  lite ditt och datt om det ena med det andra- Trevligt!

Väl hemma i husvagnen, vart det inte många knop gjorda. Båtresan hem var av det guppiga slaget så iaf jag fick en gratisfylla på köpet, tur att det inte blev en gratis bakfylla åxå *pjuh*

Nu är det sovadags och sista natten här i Grisslehamn- i morgon bär det av mot nya smultronställen!

<3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar